Laktosintolerant och matglad

Laktosintolerans har blivit ett allt mer välkänt begrepp i modern tid, och framför allt har skolorna fått ta allt mer hänsyn till detta då många barn utvecklar olika grader av laktosintolerans.  Att inte tåla mjölkprodukter kan i och för sig ställa till det, men bara om man inte är medveten om alla de laktosfria alternativ till klassiska matvaror som faktiskt finns i dagens utbud. Det mesta kan lagas precis som vanligt, fast med laktosfria alternativ, och det gäller att inte tappa inspirationen och tycka att det blir krångligt. För det behöver det inte vara.

LeverantörKassePrisErbjudandemer info
Linas - Orginalkasse789 kr499 krwww.linasmatkasse.se
Linas - Barnkasse769 kr499 krwww.linasmatkasse.se
Linas - Inspirationskasse579 kr299 krwww.linasmatkasse.se
Linas - Vegetariska kasse559 kr299 krwww.linasmatkasse.se
Giboxen1295** kr1140** krwww.giboxen.se
Middagsfrid - Stora matkassen895 kr599 krwww.middagsfrid.se
Middagsfrid - Lilla matkassen575 kr299 krwww.middagsfrid.se
Middagsfrid - Barnkassen745 kr499 krwww.middagsfrid.se
Middagsfrid - Vego kassen645 kr399 krwww.middagsfrid.se
Middagsfrid - Allt om mat-kassen825 kr599 krwww.middagsfrid.se
*Mathem har flera olika matkassar och livsmedelsprodukter som du kan beställa själv. ** Gi-boxens erbjudande inefattar 20 måltider.

För att låta dig inspireras finns ett antal laktosfria matkassar beskrivna nedan från olika leverantörer. Du kan enkelt läsa igenom vad de innehåller och även hitta en hel del olika förslag på maträtter eller hela veckomenyer med favoriträtterna. Frukost, lunch och middag ska vara en njutning, och du som är laktosintolerant ska givetvis få vara lika matglad som alla andra. Titta igenom de olika laktosfria matkassar som beskrivs här, jämför innehåll och utbud och välj den du känner är rätt.

En laktosfri matkasse ska helt enkelt vara lika väl sammansatt, näringsrik och god som vilken annan matkasse som helst, men innehålla laktosfria alternativ.